tutorials.hu

Kezdőlap Blogok Fórum Kapcsolat

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Új tutorial feltöltése ebbe a ketegóriába!

Tutorial feltöltése ebbe a kategóriába

Egyéb tutorial


VoIP tutorial

Beküdte: alexcarter | 2012-10-19 15:56:03 | hozzászólások (0)
Megtekintve 110693 alkalommal
Értékelés: | értékelje ezt a tutorialt

Hello mindenki!

Az informatika egy fontos területéről, az internetes telekommunikációról fogok most egy kis oktatásszerűséget tartani. Az interneten való telekommunikációhoz szükség van egy pár alapfogalom tisztázására, leginkább a VoIP, vagyis Voice over Internet Protocol megértésére.

A protokollok olyan szabályok, amik a két eszköz közötti kommunikációt vezérlik, bonyolítják le. A protokolloknak megfelelő kommunikáció sima és problémamentes.

A VoIP-ot mindenki ismeri, aki valaha legalább látott valakit Skype-ot, MSN-t, és egyéb hasonló szoftvert használni. Ezek a szoftverek mind a VoIP technológia által nyújtott lehetőségeket használják a saját szolgáltatásaikhoz.

A VoIP a valósidejű kommunikációt szabályozza, ráadásul képes nem csak az üzeneteket, de a hang- és video hívásokat is. Vagyis amikor valaki MSN-en egyszerre chatel 3 emberrel és közben hanghívást végez, azt mind a voip teszi lehetővé.

A voipnak van két fontos kísérője: a SIP (Session Initiation Protocol) és az RTP (Real-time Transport Protocol). A SIP, mint a neve is mutatja, a folyamatok felépítéséért, és végül a kapcsolatok bontásáért felel, az RTP pedig a fenntartásért.

A cikk forrásaként a http://www.ozekiphone.com/ (magyarul ugyanez: http://www.ozekiphone.hu/ ) oldalt használtam, valamint a videójukat: youtube VoIP tutorial


Remélem felkeltettem az érdeklődést a VoIP iránt! Használjátok ki ezt a lehetőséget.
Alex
Hozzászólások:Szólj te is hozzá:
Beceneved:


Hozzászólásod:


Megjegyzés

A beküldött tutorialok taralmáért felelősséget az oldal szerkesztője nem vállalHirdetések


Photoshop, Flash, CSS, JavaScript, HTML, Delphi, C++, SQL, Egyéb segédletek gyűjteménye
Copyright © O-Soft Bt. Készítette, és az oldalt fenntartja O-Soft Bt.